1.000 katarakt hastasının ameliyatı karşılanacak.

Johnson & Johnson Vision, göz sağlığı alanında farkındalık yaratmak için #ConnectedBySight kampanyasını başlattı

1.000 katarakt hastasının ameliyatı karşılanacak.

Johnson & Johnson Vision, göz sağlığı alanında farkındalık yaratmak için #ConnectedBySight kampanyasını başlattı

 

Johnson & Johnson Vision, 10 Ekim Dünya Görme Günü vesilesiyle başlattığı ConnectedBySight kampanyasıyla Sight for Kids (Çocuklar için Göz Sağlığı) ve Himalaya Katarakt Projelerini destekliyor. Kampanya kapsamında 100.000 çocuğa göz sağlığı eğitimi verilerek göz tedavilerine erişimleri sağlanacak ve 1.000 katarakt hastasının ameliyatı karşılanacak.

 

İstanbul, 9 Ekim 2019 – Görme duyusu, en değerli duyularımızdan biridir. Yaşamın anlarıyla ve birbirimizle bağlantı kurmamızı sağlar. Bununla birlikte, dünya genelinde yaklaşık 1,3 milyar insan, %80'i önlenebilir veya düzeltilebilir olmak üzere görme bozukluğu yaşıyor.1 Johnson & Johnson Vision, 10 Ekim Dünya Görme Günü vesilesiyle göz sağlığına dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için #ConnectedBySight kampanyasını başlattı. Dünya çapında başlatılan kampanyayla göz sağlığı uzmanları, sağlık kuruluşları ve önlenebilir görme bozukluğu yaşayan hastaların ilham veren hikayeleri üzerinden göz sağlığının iyileştirilmesine küresel olarak öncelik verilmesi hedeflendi.

 

Kardiyovasküler Uzmanlık Çözümleri ve Johnson & Johnson Vision Şirketler Grubu Başkanı Shlomi Nachman, "Johnson & Johnson Vision olarak tüm dünyada göz sağlığının iyileştirilmesi hedefiyle tutkuyla çalışıyoruz" dedi ve ekledi: “Bu hedefimize tek başımıza ulaşamayız. Bu sebeple göz sağlığı alanında çalışmalar yapan kuruluşları desteklemeli ve dünya genelinde herkesin görebilmesini sağlayacak çözümlere destek olarak göz sağlığı uzmanlarıyla halkı bir araya getirmeliyiz."

 

Johnson & Johnson Vision EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Sandra Rasche, “Dünya genelinde göz sağlığı hafife alınıyor ve önlenebilir görme bozukluklarıyla ilgili gerekli önlemler maalesef yeterli değil. Johnson & Johnson Vision olarak bu konuyu oldukça önemsiyoruz. Farkındalığın artırılmasına yardımcı olmak ve daha fazla insanın göz sağlığını korumak ve iyileştirmek için göz sağlığı uzmanlarıyla birlikte çalışıyoruz.” dedi.

 

ConnectedBySight kampanyası kapsamında Johnson & Johnson Vision, 10 Ekim Dünya Görme Günü’ne kadar göz sağlığı uzmanları, sağlık kuruluşları ve önlenebilir görme bozukluğu yaşayan hastaların ilham veren hikayelerini sosyal medya hesaplarından ConnectedBySight etiketiyle paylaştı ve sosyal medya kullanıcılarının bu etiketle paylaşım yapmalarını teşvik etti. Yapılan sosyal medya paylaşımları, Johnson & Johnson’ın “Donate a Photo” aplikasyonu ve sosyal medya hesapları üzerinden yayınlandı. ConnectedBySight etiketiyle yapılan her paylaşımla, Johnson & Johnson Vision ve Lions Clubs International Vakfı’nın birlikte yürüttüğü Çocuklar için Göz Sağlığı ve Himalaya Katarakt Projeleri’ne bağış yapıldı. Bu kampanyayla, 100.000 çocuğun görme taramalarına erişimine ve 1.000 katarakt hastasının ameliyatına katkı sağlanması hedeflendi.

 

Lions Clubs International Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Gudrun Yngvadottir, "Göz sağlığı alanında ihtiyaç fazla – yaklaşık 19 milyon çocuk görme bozukluğu yaşıyor. Hep birlikte attığımız küçük adımlar ve yürüttüğümüz projelerle, göz sağlığını yaşam boyu olumlu yönde etkileyebiliriz. Bu anlamda, #ConnectedBySight kampanyası yarattığı sosyal etkileşimle farkındalığı artırıyor. “Çocuklar için Göz Sağlığı” programıyla yaptığımız gibi, ConnectedBySight kampanyası da göz sağlığı hizmetlerinin yeterli olmadığı toplum ve okullarda bu hizmetlere yönelik desteği harekete geçirdi.” dedi.

 

Himalaya Katarakt Projesi'nin Kurucusu ve Eş Başkanı Dr. Geoff Tabin, "Önlenebilir körlük toplumun önemli bir sağlık sorunu. Paydaşlarımızın yardımıyla bu sağlık sorununun üstesinden gelebiliriz. Projemize katkıları için Johnson & Johnson Vision’a teşekkür ederiz.” dedi.

 

Sosyal medya kullanıcıları #ConnectedBySight etiketiyle yapacakları her paylaşım ve yorumla göz sağlığının önemine dikkat çekebilir veya Çocuklar için Göz Sağlığı ve Himalaya Katarakt Projeleri’ne doğrudan bağışta bulunabilirler.