Çetin Emeç’in eşi: O bir efsaneydi

Cemal Reşit Rey'de Çetin Emeç anısına konser verecek.

Çetin Emeç’in eşi: O bir efsaneydi

Çetin Emeç’in öldürülüşünün yıl dönümünde konuşan Bilge Emeç, “En önemli özelliklerinden birisi Türkiye'yi çok sevmesi, ülkemiz için hep iyi şeylere, güzelliklere özenmesiydi” dedi

İstanbul Suadiye'deki evinin önünde 7 Mart 1990'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Çetin Emeç, ölümünün 30. yıl dönümü olan bugün, önce saat 10.30'da Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

Akşam da Caddebostan Kültür Merkezi'nde Kaldırım Serçesi (Edith Piaf) adlı oyun, Kadıköy Belediyesi'nin öncülüğünde Çetin Emeç anısına perde açacak.

Ayrıca 13 Mart'ta da İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Cemal Reşit Rey'de Çetin Emeç anısına konser verecek.

Sözcü gazetesine konuşan Bilge Emeç, Bu yıl Çetin Emeç'i kaybedişinin 30. yılında hem eşini anlattı hem de Kocaeli Belediyesi’nden Çetin Emeç isminin kaldırılmasıyla alakalı duygularını paylaştı.

 

“Hayatını gazeteciliğe adadı, bu yolda canını verdi”

Çetin Emeç’in hayatını gazeteciliğe adadığını ve mesleğini yaşamı boyunca ailesinden bile ön planda tuttuğunu ifade eden Bilge Emeç, “İşine aşık, babadan, gerçek bir gazeteciydi. Hayatı boyunca Cumhuriyet'in temel değerlerini, laikliği, Atatürkçülüğü savundu ve en önemli özelliklerinden birisi de Türkiye'yi çok sevmesi, ülkemiz için hep iyi şeylere, güzelliklere özenmesiydi.” dedi.


 

Çetin Emeç.jpg

Fotoğraf: Sözcü

 

Bilge Emeç şunları kaydetti:

Nitekim bu yolda canını verdi. Çetin Emeç'in unutulmamasında, anısının yaşatılmasında ve gelecek kuşaklara aktarılmasında, değerbilir insanımızın, Basın Konseyi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, basın kuruluşları, yerel yönetimler ve yakın dostlarımızın rolü büyüktür. Bu vesileyle ailemiz adına hepsine yürekten teşekkür ederim.

“Onun adı halkımızın gönlüne yazıldı”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çetin Emeç’in ismini yıkılıp yeniden yapılan üst geçide vermemesini değerlendiren Bilge Emeç, “Gelelim Çetin Emeç'in aramızdan ayrılışının 30. yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çetin Emeç'in ailesine ve sevenlerine verilen 30. yıl armağanına! Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın, Çetin'in adını, bulunduğu üst geçitten indirdi.” dedi.

Konuyu gündeme getirdiği için bazı medya gruplarına teşekkür eden Bilge Emeç, “Bu olumsuz durumu okurları ve izleyicileriyle paylaşıp bir çözüm bulmaya çalıştılar. Değerli gazeteci dostlarımız Uğur Dündar'ın ve İsmail Küçükkaya'nın bu süreçteki emeklerini ve desteklerini unutamam.” diye konuştu.

Bilge Emeç şöyle devam etti:

AKP'nin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Büyükakın'ı Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'ni sağduyuya ve Çetin Emeç'in şahsında, basın şehitlerimizin aziz anılarına saygıya davet ediyorum. Dilerim, kendileri durumu bir kez daha değerlendirip bu kez doğru karar verirler.

Ne olmuştu?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çetin Emeç’in ismini yazılı olduğu üst geçidi yıkmış, yerine yapılan üst geçide ise ismini vermemişti.

Tartışmalar devam ederken Independent Türkçe'nin ulaştığı Kocaeli Belediyesi’nden ismini vermeyen bir yetkili, üst geçidin eski olduğu için tadilat yerine yıkıldığını, amaçlarının Çetin Emeç’in ismini silmek olmadığı açıklamasını yapmıştı.

Mevcut üst geçidin çok eski olduğunu ve yıkılıp yenisinin yapılmasını yönünde halktan çok şikayet geldiğini ifade eden yetkili, “Üst geçit yıkıldıktan sonra aynı yere yeniden yapsaydık Çetin Emeç’in ismini verirdik. Ama bu üst geçit farklı bir yere yapıldı. Bizim için yeni yapılan bir üst geçit. Bu nedenle şehrimize büyük hizmetler yapan Sayın Erol Köse’nin ismini uygun gördük. Bu konuda gelen suçlamalar da tamamen siyasi’ diye konuşmuştu.

 

Independent Türkçe, Sözcü