Mısır'daki ikinci Cennetü'l Bakî Kabristanı

Hazret-i Hüseyin'in torunu Hüseyin bin Salih bin Hüseyin bin Ali bin Ebi Talib'in mezarı da burada bulunuyor.

Mısır'daki ikinci Cennetü'l Bakî Kabristanı

Mısır'daki ikinci Cennetü'l Bakî Kabristanı

Bedir Savaşı'na katılan 70 sahabeye ait mezarların bulunduğu Mısır'ın Behnesa beldesi "ikinci Cennetü'l Bakî" olarak adlandırılıyor. Bizanslılar ile Müslümanlar arasındaki çatışmalarda çok sayıda şehidin verildiği bu beldeye, şehitler şehri anlamına gelen "Medinet'üş-Şuheda" da deniliyor. Hazret-i Hüseyin'in torunu Hüseyin bin Salih bin Hüseyin bin Ali bin Ebi Talib'in mezarı da burada bulunuyor.

Mısır'ın Minye kentine bağlı Behnesa beldesinde bulunan mezarlık, Bedir Savaşı'na katılan 70 sahabe ile onlarca tabiinin defnedildiği bir yer olması sebebiyle "ikinci Cennetü'l Bâki Kabristanı" olarak kabul ediliyor.

Güney Mısır'ın fethi sırasında şehit düşenlerin defnedildiği mezarlıkta, onlarca tabiinin yanı sıra Bedir Savaşı'na katılan 70 sahabe de bulunuyor.

Mısır fatihi Amr bin Âs, 644 yılında Kays bin Haris komutasındaki bir orduyu Mısır'ın güneyine gönderdi. Yüksek surlarla çevrili çok iyi korunan bir konuma sahip olan Behnesa beldesi, o tarihte Mısır’da hüküm süren Bizanslılar ile Müslümanlar arasında yaşanan çatışmalarda en çok şehit verilen noktalardan biri oldu.

  • Bu nedenle buraya, şehitler şehri anlamına gelen "Medinet'üş-Şuheda" da deniyor.

MMECRA