Erdoğan’dan şehit polis Tayfun Baş’ın ailesine başsağlığı mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla’da KADES ihbarına giderken silahlı saldırıda yaralanarak şehit olan polis memuru Tayfun Baş’ın ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.
Ahmet Taş | Şehitler Ölmez
ANKARA, TÜRKİYE — Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla’da KADES ihbarına giderken silahlı saldırıda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Tayfun Baş’ın ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.
Alınan bilgiye göre Erdoğan, Kadın Acil Destek Uygulaması kapsamında gelen ihbara müdahale etmek üzere göreve giden polis memuru Tayfun Baş’ın şehadeti dolayısıyla aileye taziye dileklerini iletti.
Erdoğan’dan aileye taziye mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muğla’da görev sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Tayfun Baş’ın ailesine başsağlığı mesajı gönderdi.
Mesajda, şehit polis memuru Baş’ın ailesine taziye dileklerinin iletildiği bildirildi. Erdoğan’ın mesajı, görev başında hayatını kaybeden polis memuru için devletin taziye ve dayanışma mesajı olarak değerlendirildi.
KADES ihbarına giderken saldırıya uğradı
Polis memuru Tayfun Baş, Muğla’da Kadın Acil Destek Uygulaması üzerinden gelen ihbara müdahale etmek üzere görevlendirildi.
Baş’ın, ihbara gittiği sırada silahlı saldırıya uğrayarak yaralandığı belirtildi. Yaralı polis memuru, olayın ardından hastaneye kaldırıldı.
Hastanede şehit oldu
Silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan polis memuru Tayfun Baş, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
Baş’ın şehadeti, Emniyet teşkilatı ve kamuoyunda derin üzüntüye neden oldu. Görev başında hayatını kaybeden polis memuru için taziye mesajları yayımlandı.
KADES görevi sırasında şehitlik
Kadın Acil Destek Uygulaması, acil durumlarda kadınların güvenlik güçlerine hızlı şekilde ulaşmasını sağlayan bir ihbar sistemi olarak kullanılıyor.
Tayfun Baş’ın bu kapsamda gelen bir ihbara müdahale ettiği sırada saldırıya uğraması, olayın kamuoyundaki hassasiyetini artırdı. Baş’ın görevi başında şehit olması, güvenlik güçlerinin sahada karşılaştığı riskleri bir kez daha gündeme taşıdı.
Taziye mesajları aileye iletildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başsağlığı mesajı, şehit polis memuru Tayfun Baş’ın ailesine iletildi.
Şehit Baş için yapılan açıklamalarda, görev başında hayatını kaybeden emniyet mensuplarının fedakârlığına dikkat çekildi. Tayfun Baş’ın adı, görevi uğruna can veren polis memurları arasında anılacak.













