2020 BÜYÜK HUN KURULTAYI İPTAL EDİLDİ!

“KIZIL ELMA ÜLKÜSÜNE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEĞİZ”

2020 BÜYÜK HUN KURULTAYI İPTAL EDİLDİ!
Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Zsolt Biro, 2020’de Bugaç yaylasında düzenlenmesi planlanan 2020 Büyük Hun Kurultayı’nın iptal edildiğini bildirdi.

Macaristan’da ağustos ayında yapılacak 2020 Büyük Hun Kurultayı, koronavirüs nedeniyle iptal edildi.

“KURULTAY BÜYÜK RİSK TAŞIMAKTADIR”

Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Zsolt Biro, uzmanlar tarafından yapılan koronavirüs araştırmaları sonucu büyük risk taşıması sebebiyle kurultayın iptal edildiğini açıkladı. Büyük Hun Kurultayı’nın yapılması için gece gündüz hazırlık yaptıklarını belirten Biro, büyük acı içerisinde kurultayın iptal edilmesine karar verdiklerini vurgulayarak, şöyle bildirdi:

“Üzülerek belirtmek isteriz ki Macar hükumetinin ve uzman kadroların uzun süren çalışmaları ve araştırmaları sonucunda vardıkları karar şu yöndedir:

Bu salgın sürecinde 2020 Büyük Hun Türk Kurultayı’nın organize edilmesi Macar vatandaşları ve kardeş ülkelerden gelecek olan misafirlerimiz açısından büyük risk taşımaktadır. Bundan ötürü ağustos ayında bayram havasında organize edilmesi planlanan kurultayın iptaline karar verilmiştir.

“BÜYÜK GAYRET VE FEDAKARLIK GÖSTERDİK”

Son birkaç ay içerisinde hükumet ve devlet yetkilileri ile yaptığımız koordineli çalışmalarla birlikte durumun iyiye gitmesi yönünde taşıdığımız büyük umut ile her şeye rağmen Büyük Hun Türk Kurultayı’nın aksatılmadan bu sene tekrar gerçekleşmesi adına hiç durmadan gece gündüz hazırlıklar yapıldı. Programın kazasız belasız gerçekleşmesi için Turan Vakfı çalışanları büyük fedakarlıklar göstererek ellerinden geleni yapma konusunda büyük gayretler ve fedakarlıklar gösterdiler.

“BÜYÜK ACILAR İÇİNDE İPTAL KARARI ALDIK”

Programın düzenlenecek Bugaç belediye başkanıyla yaptığımız görüşmelerde de halkın bu salgın sürecinde gelecek olan binlerce misafiri planladıkları şekilde misafir edememe endişeleri tarafımıza bildirildi. Bizler de hükumetin yazılı olarak elimize ulaştırmış olduğu uzman raporlarında yazılanları göz önünde bulundurarak bu sene yapmayı planladığımız kardeşlerin buluşması Türklerin bayramı Büyük Hun Türk Kurultayı’nın kalbimizde büyük acılar ile iptaline karar verdik.

“KIZIL ELMA ÜLKÜSÜNE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYECEĞİZ”

Türklerin büyük bayramı olan Hun Türk Kurultayı’nın bu sene iptal edilmesi hepimizi derinden yaralamıştır bunun farkında ve bilincindeyiz. Lakin kültürümüzün, töremizin, ananelerimizin devamı için yerimizde oturacak ve bekleyecek değiliz. Hiç durmadan kararlı bir şekilde Macar Turan Vakfı olarak çalışmalarımıza ara vermeden, aksaklıklar yaratmadan tüm gücümüzle bu ideale bu ideolojiye bu büyük kızıl elma ülküsüne doğru emin adımlarla yürüyeceğimizi siz değerli kardeşlerimin bilmesini isterim.”

QHA.COM.TR