2023 seçimi...Herkes seçilmeyi düşünüyor... Seçilemeyecek olanlar var

Binali Yıldırım, Hayati Yazıcı ve Fatih Şahin geliyor...

2023 seçimi...Herkes seçilmeyi düşünüyor... Seçilemeyecek olanlar var

2023 seçimi...Herkes seçilmeyi düşünüyor... Seçilemeyecek olanlar var

AK Partide aday listelerinin yavaş yavaş gündeme geldiği bu günlerde, parti içinde 3 dönem kuralı heyecanı yaşanıyor. 3 dönem milletvekilliği yaptıktan sonra görevi bırakmak ya da ara vermek zorunda kalan milletvekillerinin başında Binali Yıldırım, Hayati Yazıcı ve Fatih Şahin geliyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda AKP’nin 2023 seçimlerinde milletvekili adaylığı heyecanı yaşanıyor.

Erdoğan geçtiğimiz aylarda AKP MYK toplantısında 2023 seçimlerine yaklaşılırken hazırlanacak milletvekili listelerinin önemine dikkat çekerek “Listeler için önümüzde altı ay var. İsimler üzerinde çok iyi çalışmamız lazım” demişti.

Bununla birlikte AKP’de aday listelerinin yavaş yavaş gündeme geldiği bu günlerde, parti içinde 3 dönem kuralına takılan isimler var.

"3 Dönem Kuralı" neydi…

Bu kurala göre AKP’de bir kişi ancak 3 dönem milletvekilliği yapacaktı. Sonrasında görevi bırakmak ya da ara vermek zorundaydı.

Bu kurala göre 2023 seçimlerine AKP içerisinde 65 mevcut milletvekili 3 dönem kuralına takılıyor.

Odatv’nin ulaştığı bilgilere göre, kurala takılan isimlerin başında eski Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan yardımcısı Hayati Yazıcı, Genel Sekreter Fatih Şahin, Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, Ulaştırma Eski Bakanı Ahmet Arslan, MKYK üyesi Öznur Çalık, Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç ve Ardahan Milletvekili Orhan Atalay geliyor.

Bu isimlerin 2023 seçimlerinde aday listelerinde gösterilip gösterilmeyeceği ise henüz kesinleşmedi.

Odatv.com