Anadolu toprağının değeri çiftçilerimizin mahareti ile birleşiyor

2 milyon 100 bin çiftçi

Anadolu toprağının değeri çiftçilerimizin mahareti ile birleşiyor

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayan Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş, “Rekabet gücü yüksek, kaliteli ve ihraç edilebilir tütünün yetiştirilmesine katkı sağlamak için tüm paydaşlarla el ele verdik” dedi.

Oryantal tütün üretimi ve ihracatında dünya lideri olan Türkiye’nin önemli sektör yöneticilerinden Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününe ilişkin bir açıklama yaptı. 2019 yılında 48 ülkeye 909 milyon dolarlık toplam tütün ve tütün mamulü ihracatı gerçekleştirildiğini belirten Altıntaş, tütünün tarım ürünleri içinde en fazla döviz girdisi sağlayan ürünlerden birisi olduğuna değinerek şunları iletti;

Philip Morris/Sabancı olarak tüm tarım camiasının 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü gönülden kutluyoruz. Anadolu topraklarında yetişen Oryantal tütün; çiftçilerimizin mahareti, ülkemizdeki iklim koşulları ve toprağımızın özellikleri ile tütünümüzün kendine has kalitesi sayesinde dünya pazarlarında büyük ilgi görmeye devam ediyor. 2015 yılında kurduğumuz ve Tarım Bakanlığı’nca resmi olarak belgelendirilen ilk tütün tohumu araştırma ve geliştirme merkezimizde biz de, tütün tarımının gelişimine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu merkezimizde geliştirilen iyi tarım uygulamaları ile tütün çiftçisine ve tütün tarımının gelişimine destek olmaya devam ediyoruz. Ayrıca; güvenli çalışma koşulları, tarımda ilaç kullanımı ve daha birçok konuda tütün çiftçilerine yönelik eğitim faaliyetleri düzenliyoruz.”

Toprak Verimliliği Haritası Projesi

Altıntaş, çiftçilere destek olmak hedefiyle başlatılan “Toprak Verimliliği Haritası Projesi” ile ilgili de bilgi paylaştı: “Tütün tarımında kaliteden ödün vermeden yüksek verim sağlamak için ‘Toprak Verimliliği Haritası’ projesini başlattık. Dijital çözümlerin bize verdiği imkanlardan faydalanarak başlattığımız bu projeyle optimum gübre kullanımı sağlanarak toprak verimliliğini korumayı, kalite artışı sağlamayı, yanlış gübre kullanımından doğan olumsuz etkileri azaltmayı hedefliyoruz.”

2 milyon 100 bin çiftçi

Altıntaş, “64 bin tütün çiftçisinin temel geçim kaynağını oluşturan ve tarımın lokomotif ürünlerinden birisi olan tütün tarımı, ülke ekonomisine bugün olduğu gibi önümüzdeki dönemde de katma değer sağlamaya devam edecek. Ülkemizin temel taşlarından olan yaklaşık 2 milyon 100 bin tarım emekçisinin çiftçiler gününü tekrar kutluyor ve kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

www.sehitlerolmez.com