Bülent Arınç'tan Gezi Davası kararlarına 'ayetli' tepki: Adalet de 'Nas'lardan biridir

ADALETLİ VE ADİL OLMAK NASLARDAN BİRİ

Bülent Arınç'tan Gezi Davası kararlarına 'ayetli' tepki: Adalet de 'Nas'lardan biridir

Bülent Arınç'tan Gezi Davası kararlarına 'ayetli' tepki: Adalet de 'Nas'lardan biridir

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Gezi Davası’ndan çıkan Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet ve yedi sanığa 18 yıl hapis cezası kararına tepki gösterdi. Kişisel hesabından ayetler paylaşan Arınç, "Adalet konusu, Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde defalarca müminlere bir talimat olarak verilmiştir. Yani bir bakıma adaletli ve adil olmak naslardan biridir." dedi.

Gezi Davası'nda çıkan karara tepkiler devam ediyor. Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Gezi Davası’ndan çıkan Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet ve yedi sanığa 18 yıl hapis cezası kararına sosyal medya hesabından Kur’an’ı Kerim’den Maide Suresi ve Nahl Suresini paylaşarak tepki gösterdi.

Arınç, “Toplumun her bir ferdinin en temel ihtiyaçlarından olan adalet, öncelikle adil yargılanma hakkı üzerine inşa edilmelidir. Bu hakkın güvenilirliği, eğer toplum nezdinde erozyona uğrar ise vicdanlarda onulmaz yaralar açılmasına sebep olur” ifadelerini kullandı.

“Ey iman edenler! Allah için hakkı ayakta tutun, adalete şahitlik eden kimseler olun. Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. Adaletli olun; bu, takvaya daha uygundur. Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan haberdardır.” (Maide/8)

Bir başka Ayet-i Kerime’de ise şöyle şöyle zikrediliyor: “Muhakkak ki Allah adaleti, ihsanı, akrabaya karşı cömert olmayı emreder, hayasızlığı, kötülüğü, zorbalığı yasaklar.” (Nahl/90)

ADALETLİ VE ADİL OLMAK NASLARDAN BİRİ

“Adl” sıfatı Rabbimizin isimlerinden birisidir. Bir mümin olarak her işimizde adaletli olmalıyız. Adalet konusu, Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde defalarca müminlere bir talimat olarak verilmiştir. Yani bir bakıma adaletli ve adil olmak naslardan biridir.

Toplumun her bir ferdinin en temel ihtiyaçlarından olan adalet, öncelikle adil yargılanma hakkı üzerine inşa edilmelidir. Bu hakkın güvenilirliği, eğer toplum nezdinde erozyona uğrar ise vicdanlarda onulmaz yaralar açılmasına sebep olur.

KARAR