CANLI BLOG: Kiev Direniyor

Fransa'dan Ukrayna'ya Yeni Savunma Desteği

CANLI BLOG: Kiev Direniyor

CANLI BLOG: Kiev Direniyor

Ukrayna, Rusya'nın saldırılarına direnirken ABD ve batılı ülkelerden gelen askeri yardımlar artıyor. ABD mali yardımı arttırırken Hollanda ve Almanya gibi AB ülkeleri de Ukrayna'ya uçaksavar ve tanksavar füzeleriyle askeri mühimmat yolluyor
23:51

Fransa'dan Ukrayna'ya Yeni Savunma Desteği

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başkanlık ettiği Güvenlik Konseyi'nde, Ukrayna kriziyle ilgili yeni kararlar alındı. Elysee Sarayı'nda toplanan Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nde Cumhurbaşkanı, AB ve ABD'yle koordineli olarak Rusya'ya karşı "ekonomik ve mali yaptırımları güçlendirmek için" harekete geçme kararı alındı.
Elysee kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Ukrayna'ya yakıt desteğinin yanı sıra ek savunma teçhizatı verilmesi de kararlaştırıldı. Fransa'nın "Rus vatandaşlarının mali varlıklarını dondurmak için ulusal tedbirler alacağı" da kaydedildi. Ayrıca, Rus medyasının ve etkileyicilerinin(influencer) Avrupa topraklarındaki propagandasıyla mücadele etmek için önlemler alınması karar bağlandı.

23:31

AB Dışişleri Bakanları Ukrayna'ya Yardım Gündemiyle Toplanıyor

Avrupa Birliği üyesi ülkelerin dışişleri bakanları Pazar günü(yarın) Ukrayna'ya yapılacak yardımlar ve Rusya'ya yaptırımlar konusunu görüşmek üzere videokonferans yöntemiyle biraraya gelecekler. Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Joseph Borrell, toplantıda Ukrayna ordusuna destek vermek adına bir acil durum yardım pakedi önerisinde bulunacağını duyurdu.

21:27

Almanya Ukrayna'ya Tanksavar ve Uçaksavar Füzeleri Yolluyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, yaptığı açıklamada ülkesinin Ukrayna'ya destek amacıyla 1000 tanksavar ve 500 uçaksavar füzesi gönderme kararı aldığını belirtti.

Scholz Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da "Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin bir dönüm noktası olduğunu ve Putin'in işgalci ordusuna karşı Ukrayna'yı en iyi şekilde desteklememenin görevleri olduğunu" ifade etti.

21:16

Twitter Rusya'da Erişimle İlgili Sorunlar Olduğunu Doğruladı

Sosyal medya devi Twitter, Rusya'da kullanıcıların erişimin kısıtlandığına dair bilgilere sahip olduklarını sorunun çözümü için çaba sarf ettiklerini duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada, Twitter'ın kullanımının yeniden normale dönmesi için Rus hükümetiyle görüşülüp görüşülmediğine dair bir ayrıntı paylaşılmadı. Sabah saatlerinde Rusya'da aralarında Facebook ve Twitter'ın bulunduğu sosyal medya uygulamalarına erişim kısıtlaması getirildiği haberleri duyulmuştu.

voa