Çantayı görünce şehit olacağını anladık: Rüyamda gördüm

BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN

Çantayı görünce şehit olacağını anladık: Rüyamda gördüm

Çantayı görünce şehit olacağını anladık: Rüyamda gördüm

15 Temmuz’da Saraçhane'de şehit olan Yunus Emre Ezer’in şehadete giden yolculuğunu, eşi Esra Ezer Yeni Şafak’a anlattı:Bir rüya gördüm. Eşim bir duvarın arkasına geçmiş, herkes onu arıyor. Duvarın dışına bırakılmış bir çanta vardı, oraya dünyalık bir şeyini götürememiş. Eşim 15 Temmuz’da kapıdan çıkarken gözüm çantasına takıldı, rüyamı hatırladım. Çantayı bana ver dedim. Neyi kastettiğimi anladı. ‘Bırak kalsın’ dedi sanki ikimiz de şehit olacağını biliyormuşuz da hiçbir şey söyleyemiyor gibiydik.

BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN

Eşinin, 15 Temmuz gecesi yaşanmadan birkaç gün önce şehadet ilgili paylaşımlar yaptığını anlatan Esra Ezer, “15 Temmuz gecesi kardeşinden darbe girişiminin olduğu haberini alan eşim abdestini alıp, iki rekat namaz kıldı ve namazda Maun suresini okuyup bana , ‘Bu sureyi okuyup Allah’ın yardımını görmediğim bir anım olmadı’ dedi. Eşime askerlerin ellerinde silah var siz silahsız karşılarına çıkıp ne yapacaksınız dediğimde ‘Ben bugün çıkmayacağım da ne zaman çıkacağım’ karşılığını verdi” dedi.

ÖNCE ÇANTASI İSABET ALDI

Ezer şunları kaydetti: “Eşim Kapıdan çıkarken çantasına gözüm takıldı o an rüyamı hatırladım. Eşim şehit olurken kalbine gelen kurşun önce çantasının sapına isabet etmiş.”

‘ŞEHİTLİK’ ŞİİRLERİ VARDI

Şehit Yunus Emre Ezer’in geçmişten beri şehit olmayı arzuladığını ifade eden Esra Ezer, “16 yaşında şehadetiyle alakalı şiirleri vardı. Ailesine sürekli ben şehit olacağım diyordu. Neden böyle şiirler yazdığı sorulduğunda ben bir gün şehit olacağım geride bir şeyler bırakmak lazım demiş” diye konuştu.

Unutmadık unutmayacağız

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında “Türkiye Aşkına” temasıyla Türkiye genelinde ve yurt dışında geniş kapsamlı anma etkinlikleri düzenlenecek. Yurt genelinde açık hava ve dijital mecralarda 15 Temmuz temalı iletişim faaliyetleri gerçekleştirilecek. Basın İlan Kurumu ise Marmaray Yenikapı İstasyonunda “15 Temmuz ve Manşetler” sergisi düzenleyecek. Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonu ile 15 Temmuz’da ayrıca tüm camilerde sela okunacak.

YENİ ŞAFAK