DEM Parti Eş Genel Başkanları Silivri’de: İmamoğlu’na Destek Ziyareti

DEM Parti Eş Genel Başkanları, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Görüşmede demokrasi ve adalet vurgusu öne çıktı.

DEM Parti Eş Genel Başkanları Silivri’de: İmamoğlu’na Destek Ziyareti

DEM Parti Eş Genel Başkanları Silivri’de: İmamoğlu’na Destek Ziyareti

YEREL GÜNDEM / TÜRKİYE

Tutuklu Yerel Yöneticilerle Görüşme Trafiği

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Rüştü Tiryaki, bugün İstanbul Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi’ni ziyaret etti. Heyetin başlıca amacı, tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ile görüşmek.

İmamoğlu, geçtiğimiz haftalarda yürütülen bir yargı süreci sonucu görevden alınarak tutuklanmıştı. Bu gelişme, yalnızca Türkiye içinde değil, uluslararası kamuoyunda da demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri bağlamında ciddi tartışmalara neden olmuştu.

Ziyarette Siyasetin Farklı Renkleri Bir Araya Geliyor

DEM Parti heyeti, yalnızca İmamoğlu ile değil, cezaevinde bulunan diğer muhalif figürlerle de bir araya geldi. Ziyaret kapsamında Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, önceki dönem Van Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili seçilen ancak cezaevinde olan Can Atalay da ziyaret edilen isimler arasında yer aldı.

Ayrıca, HDK soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Ercüment Akdeniz, Halil Aksoy, Nesimi Aday ve Ahmet Saymadi ile de görüşüldü. Bu ziyaret, siyasi tutuklulara yönelik dayanışma mesajı içermekle kalmayıp, muhalefetin ortak mücadele zemininde buluşmasına dair önemli bir işaret olarak da değerlendiriliyor.

İmamoğlu’nun Tutukluluğu Siyasi Krizi Derinleştiriyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve ardından gelen görevden alma kararı, Türkiye’de yargı bağımsızlığına dair endişeleri yeniden gündeme taşıdı. Yerel seçimlerde büyük bir halk desteğiyle yeniden seçilen İmamoğlu’nun cezaevine gönderilmesi, hem ulusal hem de uluslararası muhalefet çevrelerinde “siyasi intikam” ve “yargı yoluyla tasfiye” eleştirilerine neden oldu.

Ziyaretin ardından konuşan DEM Parti yetkilileri, İmamoğlu ve diğer tutuklu yerel yöneticilerin derhal serbest bırakılması gerektiğini vurgularken, Türkiye’deki demokratik mücadeleye desteklerinin süreceğini dile getirdi.

Ortak Direniş Mesajı

DEM Parti’nin bu ziyareti, sadece bir dayanışma eylemi değil; aynı zamanda Türkiye muhalefetinin farklı bileşenleri arasında yeni bir diyalog ve iş birliği zeminine işaret ediyor. Özellikle son dönemde artan siyasi baskılar ve muhalif aktörlere yönelik yargı müdahaleleri karşısında, ortak reflekslerin güçlendirilmesi gerektiği mesajı veriliyor.

Ziyaretin ardından kamuoyuyla paylaşılması beklenen açıklamada, “Halk iradesi yok sayılamaz” ve “Adaletin siyasetle araçsallaştırılmasına izin vermeyeceğiz” vurgularının öne çıkması bekleniyor.

Gözler Ankara’da

Silivri’deki temasların ardından, gözler DEM Parti’nin Ankara’da yapacağı temaslara çevrildi. Eş Genel Başkanların, önümüzdeki günlerde CHP, TİP ve diğer muhalefet partileriyle bir araya gelerek, mevcut siyasi tabloya ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Bu ziyaretler, Türkiye’de muhalefetin önümüzdeki dönemde atacağı stratejik adımların şekillenmesinde belirleyici olabilir. İmamoğlu’nun tutukluluğu, yalnızca bir belediye başkanının özgürlüğü değil, muhalefetin tüm bileşenleri için demokratik siyasetin geleceğiyle doğrudan bağlantılı görülüyor.

www.yerelgundem.com