Şehit Ailelerinden Sessiz Bayram Protestosu: Törene Katılmadılar
Afyonkarahisar’da Kurban Bayramı programında şehit aileleri, resmi törene katılmayarak sessiz bir protesto gerçekleştirdi. Şehitlik ziyaretlerine katılmayan aileler, devletin terörle mücadele politikasına tepki gösterdi.
Şehit Ailelerinden Sessiz Bayram Protestosu: Törene Katılmadılar
ŞEHİTLER ÖLMEZ / TÜRKİYE
Kurban Bayramı Programında Anlamlı Sessizlik
Afyonkarahisar'da düzenlenen resmi Kurban Bayramı programı, şehit ailelerinin sessiz protestosuna sahne oldu. Taş Medrese’de gerçekleşen törene valilik tarafından davet edilmelerine rağmen, şehit aileleri ve gaziler, bu yıl etkinliğe katılmadı. Özellikle Merkez Hava Şehitliği ve Polis Şehitliği ziyaretlerine 35 şehidin ailesinin katılmaması, dikkat çekici bir mesaj olarak değerlendirildi.
Şehit ailelerinin bu tavrı, devletin terör politikalarına ve bazı siyasi açıklamalara karşı biriken rahatsızlığın sessiz ama güçlü bir dışavurumu olarak değerlendirildi. Bayramlaşma programı boyunca ailelerin yokluğu gözlerden kaçmadı.
“Bu Sessizlik Protestodur” Mesajı Verildi
Valilik programına gösterilen tepkinin temelinde, geçmişte yaşanan bazı olaylar yatıyor. Özellikle Ramazan ayında düzenlenen şehit aileleri iftarında yaşanan gerginlik, hala hafızalardaki tazeliğini koruyor. MHP Milletvekili Mehmet Taytak’ın, terörist başı Abdullah Öcalan’a “beyefendi” şeklinde hitap ettiği iddiası büyük tepkiye neden olmuş, ailelerin protestosuna valilik korumaları müdahale etmişti.
Bu yılki bayram töreninde ise şehit aileleri ses yükseltmek yerine katılmayarak protesto etti. Şehit yakınlarının sessizliğinde, hayal kırıklığı, öfke ve vatan evlatlarına duyulan derin bağlılık vardı.
DEM Parti ile MHP Bayramlaşması Tepkileri Tetikledi
Afyonkarahisar'daki bu sessiz protesto, Ankara’daki bir gelişmeyle aynı zamana denk geldi. DEM Parti ile MHP arasında gerçekleşen resmi bayramlaşma, kamuoyunda tartışma yaratırken, bu görüşmenin duyurulması şehit ailelerinin tepkisini daha da büyüttü. “Aynı saatlerde hainle tokalaşılırken, bizim evlatlarımızın mezar taşları yalnız bırakılıyor” yorumları, sosyal medyada yankı buldu.
Resmi Protokolde Eksiksiz Katılım, Ancak Kalplerde Eksik Vardı
Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı başta olmak üzere AK Parti milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, MHP Milletvekili Mehmet Taytak ve il protokolünden birçok isim programa katıldı. Ancak 35 şehidin mezarının bulunduğu şehitlikteki sessizlik, törende bir şeylerin eksik olduğunu hissettirdi.
Bayramlaşma programının resmi boyutu tam kadro devam ederken, halk nezdinde duygusal bir boşluk oluştu. Şehit yakınlarının yokluğu, programın ruhunu gölgede bıraktı.
“Vatan İçin Ölenlerin Hatırasına Saygı Gösterilmeli”
Afyonkarahisar’daki bu protesto, sadece yerel bir tepkiden ibaret değil. Aynı zamanda şehit ailelerinin ve gazilerin, terörle mücadele konusunda hassasiyetlerinin nasıl hiçe sayıldığına dair ülke genelinde yükselen bir haykırış. Vatan için can veren evlatların anılarının siyasi pazarlıklara konu edilmesine karşı çıkan aileler, devletin tüm kurumlarına bir mesaj gönderdi: “Evlatlarımızın kanı, politik hesaplara feda edilemez.”
Bu anlamlı protesto, vatan savunmasında hayatını kaybedenlerin geride bıraktığı emanetlerin nasıl korunması gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Şehit ailelerinin onurunun, milli birlik ve beraberliğin mihenk taşı olduğu unutulmamalı.













