Türkiye büyük ustasını uğurladı: Halit Kıvanç'a duygusal veda
Halit Kıvanç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) tören düzenlendi.
Türkiye büyük ustasını uğurladı: Halit Kıvanç'a duygusal veda
Ünlü televizyon ve radyo sunucusu, Türkiye'nin büyük ustası Halit Kıvanç son yolculuğuna uğurlandı. Vefatıyla milyonları yasa boğan Halit Kıvanç'ın oğlu Ümit Kıvanç, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde düzenlenen törendeki konuşmada, ''Yaptığı işlerde ve kendi mesleğinde bir yerlere yükselmişti. Bunu kimseye yüz sürerek yapmamıştı'' derken Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, ''Beyefendiliğiyle, nezaketiyle, çalışma usulleriyle her alanda, her yönüyle örnek bir insandı'' dedi.
Duayen gazeteci ve spor spikeri Halit Kıvanç için Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde (TSYD) tören düzenlendi.

Kıvanç'a son görevine yerine getirmek için törende bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Televizyonun olmadığı dönemlerde radyoda o naif sesiyle, betimlemeleriyle televizyonu aratmayacak şekilde radyoda kulaklarımızda, zihinlerimizde yeri olan bir insandı. Televizyonda hem sporda hem kültürde, sanatta çok güzel hatıraların anların sesi olan bir insandı. Beyefendiliğiyle, nezaketiyle, çalışma usulleriyle her alanda, her yönüyle örnek bir insandı. Kendisini bu vesileyle minnetle anıyorum. İnanıyorum ki O'nun bu izini yarınlara aktaracak genç medya insanları yolundan gidecektir. Hepimizin başı sağ olsun."

Halit Kıvanç'ın oğlu Ümit Kıvanç, "Babam işini düzgün yapmaya çalışan bir insandı. Kaç senelik spikerken bile maçtan bir gün önce tuvalette takım isimlerini sayarak çalışan bir insandı. Yaptığı işlerde ve kendi mesleğinde bir yerlere yükselmişti. Bunu kimseye yüz sürerek yapmamıştı. Hep kendi çabalarıyla yaptı" dedi.


Usta gazeteci ve spor spikeri Halit Kıvanç için kurucuları arasında olduğu Türkiye Spor Yazarları Derneği'ndeki (TSYD) törene; Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Halit Kıvanç'ın eşi Bülbin Kıvanç, oğlu Ümit Kıvanç, çok sayıda medya mensubu ve sevenleri katıldı.

Halit Kıvanç'ın cenazesi öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak.

KARAR













