Tuzla Belediyesi’nden insan ve çevre dostu ilaçlama

Tuzla’da bir ilk! Zorlu bölgelerde ilaçlama drone ile yapıldı

Tuzla Belediyesi’nden insan ve çevre dostu ilaçlama

Tuzla’da bir ilk! Zorlu bölgelerde ilaçlama drone ile yapıldı

Tuzla Belediyesi’nden insan ve çevre dostu ilaçlama

Yaz aylarının gelmesiyle beraber sinek ve larva mücadelesi için çalışmalara hız veren Tuzla Belediyesi, mart ayı itibariyle başlattığı zararlı haşerelerle mücadelesini, Tuzla'nın 17 mahallesinde periyodik ilaçlama çalışmaları ile sürdürüyor. Çevre dostu, insan sağlığına zarar vermeyen, teknolojik yöntemlerle sinek, sivrisinekler ve diğer haşerelere kaşı mücadele eden Tuzla Belediyesi, drone kullanımıyla öncelikle sivrisineklere yuva olan dere, göl, kanal gölet, bataklık, çöp konteyneri, su kuyuları ve sazlık gibi alanlarda ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Tuzlalı vatandaşlardan gelen şikayetleri ve talepleri de değerlendirerek açık ve kapalı alanlarda haşerelere karşı ilaçlama yapan ekipler, ilaçlamayı üç aşamalı periyodlarla gerçekleştiriyor. Tuzla Belediyesi ekibi, lavra mücadelesinde ilaçlamanın önemli olduğuna ancak vatandaşların da alınacak küçük tedbirlerle bu mücadeleye destek olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Drone ile ilaçlama Tuzla’da bir ilk

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Bilim ve teknolojiden faydalanarak Tuzla’da bir ilki gerçekleştirerek drone ile ilaçlama yapıyoruz. Yaz gelince sinek ve diğer haşerelere karşı mücadele veriyoruz. Larva mücadelesini birçok noktada sinek kaynağı dere göl çayır sulak arazilerde sürdürüyoruz. Drone ile özellikle ulaşmakta zorluk çektiğimiz yürüyerek zor ilaçlanacak bölgeleri ilaçlıyoruz. Zorlu bölgelerde İlaçlamayı araçlarla değil drone ile yapmaya devam edeceğiz. Akıllı dünya akıllı şehir akıllı ilçe olarak da birçok uygulamayla da hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

“Vatandaşlarımızın sağduyusuna her zaman ihtiyacımız var”

COVID 19 sürecinin kişisel temizliğin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini belirten Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Tedbir almak en önemli mücadele yöntemidir. Bir yerde bir sorun oluşmasından sonra verilen mücadelen ziyade, küçük önlemlerle alacağımız kişisel tedbirler ile çevre ve halk sağlığı için zarar oluşturacak sonuçları engelleyebiliriz. Vatandaşlarımızın sağduyusuna her zaman çok ihtiyacımız olduğu gibi, sinek ve larva mücadelesinde de kişisel tedbirlerin alınması konusunda işbirliğine her zaman ihtiyacımız olduğunu vurgulamak istiyorum.”