AKP’den CHP ve MHP’ye Tuzak İddiası

Erol Mütercimler, Terörsüz Türkiye Komisyonu’nun başarısızlığa mahkum olduğunu, AKP’nin süreci CHP ve MHP’ye yüklediğini ve asıl belirleyici aktörün Abdullah Öcalan olduğunu iddia etti.

AKP’den CHP ve MHP’ye Tuzak İddiası

AKP’den CHP ve MHP’ye Tuzak İddiası

ŞEHİTLER ÖLMEZ / ANKARA

Mütercimler’den Sert Eleştiri

Gazeteci ve akademisyen Erol Mütercimler, “Terörsüz Türkiye Komisyonu”na ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Komisyonun başarısızlığa mahkum olduğunu savunan Mütercimler, sürecin uluslararası aktörlerin yönlendirmesiyle şekillendiğini ileri sürdü.

Mütercimler, AKP’nin süreci sahiplenmek yerine CHP ve MHP’nin sırtına yüklediğini iddia ederek, “Dikkat edin, ne Erdoğan’ın kendisi ne kurmayları meydanda. Tartışma CHP ile MHP arasında yaşanıyor” dedi.

“Asıl Belirleyici Abdullah Öcalan”

Komisyonun gerçek muhatabının siyasi aktörler değil, Abdullah Öcalan olduğunu savunan Mütercimler, “Buradaki belirleyici aktör ne Erdoğan’dır, ne Bahçeli’dir. Tek bir kişidir Abdullah Öcalan. Koşulları o koyuyor, gündemi o belirliyor” ifadelerini kullandı.

Mütercimler, PKK’nın sembolik de olsa silah bırakmasının ABD açısından anlamının örgütün siyaset sahnesine dönüşü olduğunu öne sürdü. “Öcalan bir şekilde dönecek. Çıkartıldığında siyasete katılacak” dedi.

“Toplumun Rızası Olmadan Başarı Gelmez”

Komisyonun başarı şansını zayıf gören Mütercimler, toplumun geniş kesimlerinin gönüllü desteğinin şart olduğunu vurguladı. “Bu mesele, uluslararası düzenin talebiyle gündeme geldi. Toplumun tamamının gönül rızası olmadan sonuç alınamaz” değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Mütercimler, komisyona davet edilen isimlerin seçiminin de sorgulanması gerektiğini belirterek, bazı isimlerin özellikle dışarıda bırakıldığını söyledi.

CHP’de Tartışmalı Katılım

CHP’nin komisyona katılımını da eleştiren Mütercimler, partinin kendi içinde bu konuda bölünme yaşadığını iddia etti. “CHP açısından bir şey söyleyeyim; Özgür Özel ve kurmaylarının dışında hiçbir CHP’li onaylamıyor” dedi.

Bu açıklamalar, komisyonun siyasi zeminde daha çok tartışma yaratacağına işaret ediyor.

Uluslararası Etki ve Gelecek Senaryosu

Mütercimler, PKK ve SDG’nin arkasındaki gücün “uluslararası müesses nizam” olduğunu savunarak, sürecin dış aktörlerin çıkarları doğrultusunda ilerlediğini belirtti. “ABD’nin talebiyle gündeme gelen bir süreçte, halkın payına buradan huzur düşmez” sözleriyle uyarıda bulundu.

Açıklamalar, hem iç siyasette hem de dış politika bağlamında tartışma yaratacak nitelikte değerlendiriliyor.


SehitlerOlmez.com’un daha fazla kişiye ulaşması için haberimizi paylaşarak destek olabilirsiniz.
Asker Vurulunca Değil, Unutulunca Ölür!



www.sehitlerolmez.com