Dikili’de imara aykırı yapılar: 'Başkanın oğlu ikamet ediyor' iddiası

BAŞKAN KIRGÖZ’ÜN SEÇİM OFİSİ OLMUŞ! 

Dikili’de imara aykırı yapılar: 'Başkanın oğlu ikamet ediyor' iddiası

Dikili’de imara aykırı yapılar: 'Başkanın oğlu ikamet ediyor' iddiası

Dikili’de imar mevzuatına aykırı olduğu tespit edilen binada Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün oğlu Ümit Kırgöz’ün ikamet ettiği ileri sürüldü. Öte yandan ilçede Belediye Başkanı Kırgöz’e yakın müteahhitlere usulsüz ruhsat verildiği de iddia edildi.

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Dikili’de imar mevzuatına aykırı olduğu tespit edilen iki bina ile ilgili Dikili 1. Asliye Ceza Mahkemesi kararını verdi.

MEVZUATA AYKIRI! 

Mahkeme, Gazipaşa Mahallesi’ndeki bulunan iki binanın yapı ruhsatının, yapı kullanma izin belgelerinin ve iş bitirme raporlarının imar mevzuatına aykırı olduğuna hükmetti. 

KIRGÖZ’E YAKIN

Binaların Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz’e yakın olan AK-ER İnşaat ve Mühendislik tarafından yaptırıldığı öğrenildi. 

OĞLU İKAMET EDİYOR İDDİASI 

Öte yandan, binalardan birinin 3. Katında Belediye Başkanı Adil Kırgöz’ün oğlu Ümit Kırgöz’ün ikamet ettiği iddia edildi. 

USULSÜZLÜK YARGI ELİYLE TESCİLLENDİ 

Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı Uğur Yıldırım konuya ilişkin açıklamasında, “Geçtiğimiz yıl bize yapılan bir vatandaş başvurusunda Dikili’de bazı imar usulsüzlüklerinin olduğuna dair bir bildirim geldi. Söz konusu iki binaya ilişkin şikayette bulunuldu. Yaptığımız araştırmada etrafında bulunan yapılara göre imar mevzuatında farklılıklar olduğunu tespit ettik. Bu konuyla ilgili Dikili Belediyesi ile yazıştık. Yazışmalar sonucunda usulsüzlük olduğunu düşündüğümüz için Savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusu sebebiyle Kaymakamlıktan idari personelle ilgili soruşturma izni verildi ve konu mahkemede görüşüldü. Mahkeme sonuçlanmış durumda. İmara aykırı imalatların yapıldığı hukuk yoluyla da tescillenmiş durumda. Personelle ilgili daha önce bir mahkeme sonuçlanmıştı. Şu an binalarla ilgili yaptırım kararı da gelecek. Yapılan usulsüzlükle ilgili yaptığımız başvuru karşılığını aldı” dedi.  

İŞ MERKEZİ DE AYKIRI! 

Belediyenin iş merkezinin de mevzuata aykırı olduğu iddia edilirken, iş merkezinin yangın merdivenin dahi olmadığı öğrenildi.

BAŞKAN KIRGÖZ’ÜN SEÇİM OFİSİ OLMUŞ! 

M.O adlı şahsın ilçe merkezinin girişinde yaptırdığı rezidansın yaya yolu olarak kullanılan kaldırıma çıkması da tepkilere neden oldu. Kırgöz’ün bu rezidansın en alt katını seçim bürosu olarak önceki dönemde kullandığı ileri sürüldü.

Öte yandan İlçede Kırgöz’e yakın müteahhitlere ruhsat verilmesinden dolayı halkın tepkili olduğu öğrenildi. 

EGE POSTASI