Ege Üniversitesi Akademik Mentorluk Eğitimi

Alanında uzman akademisyenlerden çeşitli eğitimler

Ege Üniversitesi Akademik Mentorluk Eğitimi

Ege Üniversitesi Akademik Mentorluk Eğitimi

 Prof. Dr. Şanlıer, “Bu program, ülkemizdeki ilk sertifikalı akademik mentor eğitim programı”

 İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Araştırma Odaklı Öğrenci Merkezi (AROM) iş birliği ile “Ege Üniversitesi Akademik Mentorluk Eğitimi” programı düzenlendi. “İyi Bir Mentor Olmanın ve Bunu Sürdürmenin Yolları” teması ile düzenlenen eğitim programının açılışını EBİLTEM-TTO Müdürü Prof. Dr. Şenay Şanlıer gerçekleştirdi. Çevrimiçi düzenlenen eğitime Türkiye’nin değişik bölgelerinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesi akademik mentorluk eğitimlerinin ikincisini düzenlediklerini ifade eden Prof. Dr. Şanlıer, “İlk eğitimimizi Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirmiştik. Yoğun ilgi üzerine mentorluk eğitimlerimizi vermeye devam ediyoruz. İlk mentorluk eğitimimize katılan öğretim üyelerimizin geri bildirimleri ile programımızı zenginleştirerek sertifakalandırılan bir eğitim programı haline getirdik. Bildiğimiz kadarı ile katılımcısı olduğunuz bu program ülkemizdeki ilk sertifikalı akademik mentor eğitim programıdır. Türkiye’nin değişik bölgelerinden akademisyenleri bugün burada aramızda görmek bizleri çok mutlu ediyor. Bu programın tüm öğretim üyelerimize ve onların öğrencilerine akademik çalışmalarında kolaylıklar sağlamasını diliyoruz” diye konuştu.

Alanında uzman akademisyenlerden çeşitli eğitimler

Üç gün boyunca devam edecek eğitim programında “Mentor: Tanım, Roller, Yetki ve Sorumluluklar, Mentor-Menti Eşleşmesi: Temel İlkeler ve Örnek Modeller, Mentorluk Yolculuğu: Görüşmeler ve Sürecin Genel Özellikleri, Mentorluk Yolculuğu: Mentinin Mesleki, Kariyer ve Kişilik Gelişimine Katkılar, Mentorluk Yolculuğu: Çıkar Çatışması ve Problem Çözümü, Uzaktan (çevrimiçi) Mentorluk ve Bilgi İletişim Teknolojilerinin Mentorlukda Kullanımı, Mentorluğun Etik Boyutu, Farklı Öğrenci Gruplarında Mentorluk: Engelli Öğrenciler, Çalışan Öğrenciler, Farklı Öğrenci Gruplarında Mentorluk: Uluslararası Öğrenciler, Z Kuşağını Tanımak ve Anlamak,  Öğrencilerle İletişim Yolları,  Olağanüstü Koşullarda Mentorluğu Devam Ettirmenin Yolları ve Mentorluk Yolculuğu: Yapıcı Geribildirim Mekanizmaları” konularında alanında uzman akademisyenler tarafından eğitimler verilecek.

Programın düzenleyiciler arasında Doç. Dr. Özge Altun Köroğlu, Prof. Dr. Hatice Şahin, Prof. Dr. Ferhan Girgin Sağın  ve EÜ Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü yüksek lisans öğrencisi Sercan Ertaş yer alıyor.