Eski MHP'li Akın Üstün'ün PKK Rüyası Tartışma Yarattı: Üstün'den Yeni Açıklama Geldi
Eski MHP MYK üyesi Akın Üstün'ün sosyal medyada paylaştığı 'PKK rüyası', tepkilere neden oldu. Üstün, rüyasının terör örgütünün sonunu simgelediğini belirterek bir açıklama yaptı ve ana dilde eğitim konusundaki görüşlerini paylaştı.
Eski MHP'li Akın Üstün'ün 'PKK Rüyası' Tartışma Yarattı: Üstün'den Yeni Açıklama Geldi
YEREL GÜNDEM / ANKARA, TÜRKİYE
Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) eski Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Akın Üstün'ün, sosyal medya platformu X'te katıldığı bir sohbet odasında anlattığı 'PKK rüyası' sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. "Kürdler Konuşuyor: Rojava/Süreç" başlıklı yayında gördüğü rüyayı paylaşması üzerine, kamuoyunda çeşitli tepkiler oluştu. Rüyasının içeriği, bir PKK kampında iyi karşılandığı ve ağırlandığı yönündeydi. Gündem olmasının ardından, Üstün sözlerinin bağlamından koparıldığını iddia ederek yeni bir açıklama yaptı ve rüyasını siyasi bir alegori olarak yorumladı. Bu durum, sosyal medyada hem destek hem de eleştiri alan yeni bir tartışma dalgası başlattı.
Sosyal Medyada Gündem Olan 'PKK Rüyası'
Akın Üstün, sohbet odasında yaptığı konuşmada rüyasını şu ifadelerle anlattı: "O kampta, niye gitmişim bilmiyorum, iki katlı bir mağara. Bu mağarada beni sahiplenen, benimle ilgilenen bacaklarını kaybetmiş bir vatandaş. O grubun içerisinde de komutan statüsündeymiş. O benimle ilgileniyor. Beni oldukça da iyi ağırlıyorlar, ortamda rahat ettiriyorlar." Üstün'ün bu sözleri, MHP gibi milliyetçi bir partinin eski üst düzey yöneticisinden gelmesi nedeniyle sosyal medyada hızla yayıldı. Pek çok kullanıcı, bu rüyanın ne anlama geldiğini sorgularken, kimileri Üstün'e eleştiriler yöneltti. Olayın, ülkenin hassas gündem konularından biri olan terörle mücadele ve Kürt meselesi çerçevesinde yaşanması, tartışmaları daha da alevlendirdi.
Tepkiler Üzerine 'Rüya'sını Yorumladı
Sosyal medyada oluşan yoğun tepkiler üzerine Akın Üstün, bir açıklama yayınlayarak sözlerinin bağlamından koparıldığını savundu. Konuşmasının, "kes-yapıştır" yöntemiyle manipüle edildiğini ve yanlış bir algı yaratılmaya çalışıldığını belirtti. Üstün, rüyasının aslında terör örgütünün durumunu sembolik olarak anlattığını iddia etti. Rüyasında kendisini ağırlayan ve "ayakları olmayan" komutanı, örgütün siyasi ve askeri olarak sonunun geldiğine dair bir metafor olarak yorumladı. "Rüyamda da gördüğüm üzere 'ayakları olmayan' örgüt için yolun sonu gelmiş, kendilerine yapılan 'ya silahları bırak ya yok ol' çağrısına koşulsuz şartsız uymuşlardır" diyerek, rüyasının aslında devletin terörle mücadelesinin zaferle sonuçlandığına işaret ettiğini ifade etti. Bu yorum, rüyanın ilk anlatımının yarattığı etkiyi tersine çevirmeye yönelik bir hamle olarak değerlendirildi.
Ana Dilde Eğitim ve Kürt Vatandaşlarla İlgili Açıklamaları
Açıklamasında rüya yorumunun yanı sıra, ana dilde eğitim ve Kürt vatandaşlarla ilgili de önemli görüşler dile getiren Üstün, "Aklı başında olan herkes bilir ki, kökü tarihi coğrafyası olan hiçbir devletin iki resmi yada eğitim dili olmamıştır, olmayacaktır" dedi. Bu sözleriyle devletin resmi dilinin Türkçe olduğu konusundaki duruşunu netleştirdi. Ancak, Kürt vatandaşların kendi aralarında Kürtçe konuşma özgürlüğüne sahip olduğunu da vurgulayarak, "Kürtler bizim kardeşimizdir, diledikleri kadar Kürtçe konuşmakta serbesttirler" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, Üstün'ün hem milliyetçi kimliğini koruduğunu hem de Kürt vatandaşlarla ilgili kucaklayıcı bir dil kullanmaya çalıştığını gösteriyor.
#Etiketler: #AkınÜstün #MHP #PKK #Rüya #SosyalMedya #Tartışma #Kürtçe #AnaDildeEğitim













