Türkiye ve Başkan Erdoğan Sistematik Bir Müdahaleyle mi Karşı Karşıya?

Türkiye, ardı ardına yaşanan krizler ve ihmallerle sarsılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan içeriden ve dışarıdan sistematik bir baskı altına alınırken, Hakan Fidan’ın performansı yeniden sorgulanıyor.

Türkiye ve Başkan Erdoğan Sistematik Bir Müdahaleyle mi Karşı Karşıya?

YUSUF İNAN YAZDI...

Türkiye ve Başkan Erdoğan Sistematik Bir Müdahaleyle mi Karşı Karşıya?

Çözüm süreci yeniden mi? Öcalan’a verilen mesaj, şehit haberleriyle çakıştı

Türkiye, son haftalarda art arda gelen gelişmelerle adeta bir travmalar sarmalına girdi. Hükûmetin “çözüm süreci” benzeri bir girişim için yeniden İmralı ile temasları gündemdeki yerini korurken, kamuoyunda büyük tepki çeken tahliyeler ve şehit haberleri peş peşe geldi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, PKK hükümlülerinin tahliyesiyle ilgili eleştirilere Anayasa Mahkemesi kararlarını işaret ederek yanıt verirken, sorumluluğu AYM’ye yüklemesi dikkat çekti. Tahliye edilen bazı isimlerin, terör örgütünün lider kadrosuyla birebir fotoğraflarının bulunması ve bu kararların kamuoyuna yeterli açıklama yapılmadan alınması, siyasi tartışmayı daha da alevlendirdi.

Şehit haberleri yürek dağladı: 50 derece sıcakta eğitim ve metan gazı faciası

Irak’ın kuzeyinde metan gazı sızıntısı nedeniyle şehit olan 12 askerin acısı tazeyken, bu kez Hatay’da aşırı sıcak altında eğitim alan 7 askerden ikisi hayatını kaybetti. Otopsi raporlarında “uzun süreli susuzluk, iç kanama ve çoklu organ yetmezliği” belirtilmesi, komuta zincirinde ciddi bir ihmal iddiasını gündeme getirdi.

Türkiye’nin dört bir yanını saran orman yangınlarında da yine Trük Milleti'nin çocukları ön saflarda mücadele ederken şehit haberleri gelmeye devam ediyor.

Dış politika iflas mı etti? Fidan'a yönelen sert eleştiriler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye’nin Kolombiya’da imzalanmayan Filistin eylem planı ve İsrail’e yönelik yaptırım kararlarına katılmaması nedeniyle Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı ağır sözlerle hedef aldı. Sosyal medya üzerinden PR çalışmalarıyla gündeme gelen Fidan’ın, dış politikada ise sessiz kaldığı öne sürüldü.

Suriye ile ilişkilerin tamamen çıkmaza girmesi, Gazze'de yaşanan insanlık dramına yönelik etkili bir adım atılamaması ve Avrupa ile bozulan ilişkiler; dış politikanın sorgulanmasına neden oluyor.

MİT'in performansı tartışma konusu: Hakan Fidan dönemi bir “kayıp yıllar” mıydı?

Fidan’ın MİT Başkanlığı dönemine dair yaşanan pek çok gelişme de yeniden gündeme taşındı. 17-25 Aralık operasyonları ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi sırasında yaşanan istihbarat zaafları, Suriye toplantısının sızdırılması, PKK’nın elindeki MİT personelinin kurtarılamaması gibi olaylar, kurumsal güveni ciddi şekilde sarstı.

Ukrayna’da yürütülen FETÖ operasyonunun aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zarar veren ticari manipülasyonlara dönüştüğü iddiaları da uluslararası raporlara yansıdı. Rusya, Ukrayna ve bazı Batılı istihbarat kaynakları, “MİT yönetimi Ukrayna’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı operasyon yaptı” değerlendirmesine yer verdiği iddia edildi.

MİT'in Ukrayna'da yapıtğı FETÖ operasyonunda Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları indirildi. FETÖ'nün ticari rakibi e-ticaret sitesi kapatıldı. FETÖ'nün milyon dolarlık adak ve kurban pazarının önündeki engel kaldırıldı.

Ukrayna'da İndirilen Türk Bayrakları ve Cumurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fotoğrafları

*

*

*

*

Ormanlar yanarken, asker susuzluktan ölürken kim hesap verecek?

Türkiye’deki yangınlara müdahale yetersizliği, askerlerin su ve hijyen gibi temel ihtiyaçlardan yoksun bırakılması; yalnızca birer ihmal vakası değil, aynı zamanda yapısal bir çöküşün habercisi olarak değerlendiriliyor.

Şehit olan Üsteğmen Nuri Melih Bozkurt 'un naaşı PKK’dan neden istenmedi? PKK’nın saldırılarına karşı caydırıcı önlem neden alınamadı? Bu sorular henüz yanıt bulabilmiş değil.

Erdoğan yalnızlaştırılıyor mu? Sistematik bir geriletme mi söz konusu?

Tüm bu gelişmeler bir araya geldiğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın içeriden ve dışarıdan sistematik bir şekilde kuşatıldığına dair yorumlar güç kazanıyor. Hukuki çıkmazlar, ekonomik kriz, dış politikadaki etkisizlik ve partisi içindeki kırılmalar Erdoğan’ın manevra alanını daraltıyor.

AYM ve Yargıtay gibi kurumlar, hukuk ihlallerini kısa sürede çözebilecek mekanizmaları elinde tutmasına rağmen suskun kalıyor. Bu ise toplumda yargıya olan güveni aşındırıyor ve tepkiyi Erdoğan’a yöneltiyor.

Erdoğan koltuğunu mu kaybediyor?

Almanya’nın Türkiye’ye Eurofighter uçak satışına onay verirken cezaevindeki Ekrem İmamoğlu’nun çağrısına atıfta bulunması, Türkiye’nin dış politikada sembolik bir yalnızlığa itildiğini gösteriyor.

Bütün bu gelişmelerin merkezindeki isim olan Hakan Fidan’ın, “rol çalmak” yerine asli görevine odaklanması yönünde kamuoyunda yükselen güçlü bir beklenti var. Erdoğan’ın koltuğunu koruma çabasının, Fidan’ın gölgesinde giderek zorlaştığı açıkça görülüyor.


Etiketler:
#Erdoğan #HakanFidan #Şehitler #PKK #MİT #DışPolitika #DarbeSinyali #TikTokDiplomasisi


YUSUF İNAN / YURTTA SULH CİHANDA SULH

Twitter : @Yusufinan2023
Instagram : yusufinan2023
Instagram : fondinan2016
Email : gundem@sehitlerolmez.com

Web: www.sehitlerolmez.com